3 Lækre Vegetar-restauranter I København

30/01/2019 13:07
Billede: Pixabay

Antallet af vegetarer og veganere er voksende, og flere kødelskere begynder efterhånden også at indstille sig på, at det at spise kød hver dag ikke gavner vores planet, da CO2-udspillet ved kødproduktion er yderst højt. Blandt andet derfor popper der flere og flere vegetar-restauranter op. Vi fremhæver her i artiklen tre af de - i vores øjne - lækreste vegetar-spisesteder i vores dejlige hovedstad.

I det mørke Jylland hvor udviklingen ikke går synderligt hurtigt, er det ikke vanvittigt populær at ytre, at man er vegetar. Her elsker man nemlig traditionelt dansk mad såsom frikadeller, flæskesteg og karbonader.

Man kan ikke - i sin vildeste fantasi - forestille sig, at kødfrie retter kan konkurrere med ikoniske danske retter, når det kommer til smag.

Jeg husker tydeligt, at jeg selv var en af skeptikerne engang. Tæppet blev dog trukket fuldstændigt væk under mig, da jeg for første gang smagte virkelig lækker vegetar-mad.

Retterne, som blev serveret på en af de mange destinationer på rundturen, var så lækre, lette og smagfulde. De masserede mine smagsløg og lå let og lækkert i maven.

Den dag, hvor jeg nød disse retter, fik jeg for alvor øjnene op for, hvor lækkert vegetarmad kan være. Siden da har jeg mange gange visiteret vegetariske restauranter med fornøjelse, og herunder følger mit bud på de tre bedste, vi p.t. har i København.

VeVe – vegetarisk mad i verdensklasse

VeVe er en forkortelse for 'vegetarisk verdenskøkken'. Restauranten lever 100 % op til sit navn, for maden er både vegansk, og så er den også yderst varieret.

Det er Henrik Yde, der står bag restauranten, og han har førhen bevist sin enorme gastronomiske kunnen på restauranten Kiin Kiin, den eneste thairestaurant i verden med en Michelin-stjerne, og han leverer atter en gang varen med VeVe.

Maden er udsøgt, betjeningen er af høj klasse, og atmosfæren er ekstremt hyggelig.

Adresse: Dampfærgevej 7-9, 2100 København Ø

Lumskebugten – spøjst navn, men lækker mad

Det lidt spøjse navne Lumskebugten henviser til bugten ud for den gamle toldbod, hvor sandbanker engang gjorde bugten meget lumsk at sejle i.

Lumskebugten har ligget ved Københavns havn siden 1854. I 2011 blev stedet købt af den anerkendte mesterkok Erwin Lauterbach .

Jeg har frekventeret spisestedet adskillige gange. Maden er altid lækker, og portionerne tilsvarende store. Man bliver derfor altid mæt, men grundet madens lette karakter er det aldrig på en ulækker måde.

Køkkenet tager udgangspunkt i årstidens grøntsager, hvorfor menuerne varierer. Det er derfor altid spændende at kigge forbi Lumskebugten.

Adresse: Esplanaden 21, 1263 København K

Souls – vegetarsted for burgerelskere

Souls blev åbnet i 2016. Bag konceptet står to friske australske fyre. Der er tale om et spisested, der er 100 % vegetarisk og vegansk.

De byder på forskellige menuer til henholdsvis morgen, frokost og aften. Personligt er jeg ekstremt begejstret for deres burgere, som på ingen måde savner rigtigt kød.

Stedet er populært hos andre end blot mig. I 2018 blev det nemlig kåret som “Byens Bedste Veganske” af Berlingske AOKs læsere.

Adresse: Melchiors plads 3, 2100 København Ø

Tak til Danish Skin Care

Vi har fået hjælp til at kreere ovenstående artikel af Danish Skin Care. Tusind tak for det!

Kender du ikke Danish Skin Care, kan vi fortælle, at der er tale om en virksomhed, der står bag nogle af landets allerbedste hudplejeprodukter.

Derudover deler de hjertens gerne ud af en masse viden om, hvordan man bedst muligt får lækker, ren hud. Læs blandt andet deres lange skriv om, hvad man kan stille op mod bumser her: https://www.danishskincare.dk/min-hud/bumser-uren-hud/.