Hurtigste Opskrift På Kage

10/11/2020 13:15
Billede: Pixabay, Hans

Cake pops havregrynskugler på stick

Er havregrynskugler kun noget man spiser som konfekt i julen? Nej ikke hvis man spørger mig! Derfor har jeg udvidet min opskrift lidt og lavet dem så det er tilladt at spise dem hele året rundt. Tag børnene med i køkkenet og lav dem som I selv ønsker, med krymmel, frysetørret bær eller smeltet chokolade - det er kun fantasien der sætter grænser! 

Til en portion på ca. 30 stk. skal der bruges: 

  • 175 g finvalsede havregryn
  • 100 g flormelis
  • 25 g kakaopulver
  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk. kaffe eller appelsinjuice (alt efter hvem de skal serveres for)
  • 100 g marcipan (hvis det skal være lidt ekstra luksus)
  • Mørk chokolade til overtræk
  • Frysetørret hindbær, kokos, krymmel eller hvad man har lyst til at pynte med
  • Grillspyd til at sætte kuglerne på (husk at blød dem op i vand inden, så de ikke splintre)

Fremgangsmåde:

  • Bland tørre ingredienser i en skål
  • Ælt det bløde smør i og ælt det hele sammen
  • Herefter rives og tilsættes marcipan (hvis ikke dette er undladt) 
  • Lad massen stå og trække i 10 minutter og rul til små kugler
  • Dyp dem i den smeltede chokolade og rul herefter i den ønskede topping
  • Til sidst sættes kuglerne på spyd

Tip: Man kan med fordel sætte spyddene i hullerne på en si, der er vendt på hovedet. På den måde kan de opbevares på køl, uden de går i stykker. 

OBS: dette tekstindlæg er bragt i samarbejde med Perlen Odense. Kig eventuelt på alle de smukke Julie Sandlau smykker hos Perlen Odense.