Cake pops havregrynskugler på stick
Er havregrynskugler kun noget man spiser som konfekt i julen? Nej ikke hvis man spørger mig!
Derfor har jeg udvidet min opskrift lidt og lavet dem så det er tilladt at spise dem hele året rundt. Tag børnene med i køkkenet og lav dem som I selv ønsker, med krymmel, frysetørret bær eller smeltet chokolade - det er kun fantasien der sætter grænser!
Til en portion på ca. 30 stk. skal der bruges:
- 175 g finvalsede havregryn
- 100 g flormelis
- 25 g kakaopulver
- 100 g blødt smør
- 2 spsk. kaffe eller appelsinjuice (alt efter hvem de skal serveres for)
- 100 g marcipan (hvis det skal være lidt ekstra luksus)
- Mørk chokolade til overtræk
- Frysetørret hindbær, kokos, krymmel eller hvad man har lyst til at pynte med
- Grillspyd til at sætte kuglerne på (husk at blød dem op i vand inden, så de ikke splintre)
Fremgangsmåde:
- Bland tørre ingredienser i en skål
- Ælt det bløde smør i og ælt det hele sammen
- Herefter rives og tilsættes marcipan (hvis ikke dette er undladt)
- Lad massen stå og trække i 10 minutter og rul til små kugler
- Dyp dem i den smeltede chokolade og rul herefter i den ønskede topping
- Til sidst sættes kuglerne på spyd
Tip: Man kan med fordel sætte spyddene i hullerne på en si, der er vendt på hovedet. På den måde kan de opbevares på køl, uden de går i stykker.
OBS: Dette tekstindlæg er bragt i samarbejde med Perlen Odense. Kig eventuelt på alle de smukke livets træ halskæde smykker hos Perlen Odense.