5 Lækre, Kolde Retter - Perfekte Til Frokost- Eller Forretter

19/12/2018 13:33
Billede: Anne

Der findes et utal af lækre kolde retter. Her har vi samlet 5, som ikke blot er lækre, men også nemme. Retterne ligger ikke særligt tungt i maven, hvilket gør dem særligt egnede til for- og frokostretter.

1) Tunmousse med rejer og citron

Okay… Nu sagde vi godt nok, at retterne i denne artikel er nemme. Tunmousse kan gå frygteligt galt, hvis man ikke er opmærksom undervejs, men så er retten altså heller ikke sværere at lave.

Det er en ganske sund ret, og medmindre man dummer sig gevaldigt i køkkenet, er retten også ekstremt lækker og rig på lækre smagsnuancer.

Vi foreslår, at du serverer tunmoussen sammen med rejer og citron. Derudover vil du næppe modtage nogen klager fra de andre ved bordet, hvis du også serverer lidt lækkert, friskt brød til.

2) Avocado med rejer, æg, mayonnaise og citron:

Nogle gange skal der ikke så meget til, før man har en lækker ret, og det må siges at være tilfældet her.

Skærer du en avocado over på midten, vil den have et fint hul, du kan fylde med æg, rejer, mayonnaise og citron, og bum, så har du en lækker for- eller frokostret.

Også denne ret kan suppleres af lækkert, friskt brød.

3) Super lækker skinkesalat

Alt for få ved, hvor let det er at lave en skinkesalat på egen hånd. Det er uden tvivl en af de letteste retter, som findes, men alligevel forfalder rigtig mange til at købe den færdiglavet.

Retten kræver blot, at du har en rest skinke eller hamburgerryg, en god mayonaisse samt en blender.

4) Lakseroulade

Det tager overraskende kort tid at lave en lakseroulade, og hvis man kan lide laks, må det siges at være en af de lækreste kolde retter.

Man skal ikke bruge mange ingredienser til en lakseroulade. Har man laks, spinat og flødeost, så er man ganske langt!

5) Koldskål

Det er ganske rigtigt urimeligt let at købe en færdig koldskål, men faktisk er det næsten lige så let at lave den selv.

Laver man den selv, vil den til gengæld smage 10 x bedre, så er det ikke småbesværet værd? Det, synes vi, helt afgjort, at det er i hvert fald !