5 Lækre Sommerretter, Du Kan Lave På Under En Halv Time

18/12/2018 15:07
Billede: Pixabay

Når solen står højt, og varmen kommer tromlende, så har man ikke voldsomt meget overskud til at stå flere timer i køkkenet. Derfor må madlavningen om sommeren godt være lidt let. Bare fordi madlavning er let, er det ikke ensbetydende med, at det ikke kan være lækkert. Det er denne artikel med fem forslag til nemme sommerretter et godt eksempel på.

Mangler du inspiration i køkkenet? Så er du kommet til det helt rette sted. Herunder præsenterer vi fem lækre, lette sommeretter. De tager ikke lang tid at lave, men smager til gengæld himmelsk!

1) Koldskål

Mange forfalder til at købe en færdiglavet koldskål. Det er altså lidt dovent, for det er virkelig let at bikse en lækker koldskål sammen.

Det er så meget mere lækkert med en hjemmelavet koldskål end en færdigkøbt. Og så er koldskål bare en rigtig sommerret. Dejlig kold og mild.

2) Laks og edamamesalat

En lækker anretning, der kan laves på 15-20 minutter. Lad være med at være nærig, når du køber laksen, for rettens kvalitet afhænger virkelig meget af kvaliteten af laksen.

Man kan sagtens lave salaten med alternativer til laks. Her på redaktionen har vi haft succes med både torsk og skindstegt makrel.

3) Lækker kyllingesalat

En sand klassiker, men det er der en grund til. Alle kan lide det, og langt de fleste elsker det. En ret, der både er hamrende sund og lækker.

Salaten kan man sammensætte, som man vil, men sædvanligvis består den blandt andet af agurk, iceberg og tomat.

4) Forårssuppe med asparges og kylling

En lækker, let suppe går man aldrig fejl af på en sommerdag. Asparges og kylling komplementerer hinanden på fornemmeste vis, og så gør det da heller ikke noget at begge råvarer er ganske sunde.

5) Kold agurkesuppe med laks og mynte

En ret, der uden problemer kan laves på en lille halv time. Også denne ret er kold, og det gør altså slet, slet ikke noget på en varm sommerdag, hvor man i den grad trænger til at blive nedkølet.