Er du typen, som elsker at få dig en lille snack, mens du er på farten? Det er jeg helt klart, og jeg har forsøgt mig flere forskellige lækre og nemme opskrifter på delikate små hapsere. Jeg vil derfor gerne give en af dem videre, og jeg har valgt opskriften på disse lækre müslibarer med bær kokos og vanilje.
Ingrediensliste:
- 270 g dadler, udstenede
- 120 g grovvalsede havregryn
- 30 g kokosmel
- 100 g tørrede bær (jeg brugte blåbær, tranebær, gojibær og kirsebær)
- 2 spsk frysetørrede bær (jeg brugte hindbær og jordbær)
- 1 tsk vaniljepulver
- 2,5 spsk kokosolie
Fremgangsmåde:
Du begynder med at fjerne stenene fra dadlerne. Dadlerne kommes så i en foodprocessor (du kan til nød også bruge en blender), som sættes i gang og kører, indtil dadlerne er forvandlet til en klæbrig, sammenhængende masse.
Skrab så dadelmassen over i en skål så godt, du kan, og tilsæt de øvrige ingredienser. Hvis din kokosolie er fast, er det en rigtig godt idé at smelte den først i et vandbad.
Bland det hele godt sammen.
Du vil til sidst stå med en klæbrig, sammenhængende masse, som du så fordeler i en form, der fores med plastikfolie eller bagepapir, så du nemt kan løfte den ud af formen bagefter igen.
Det er meget vigtigt, at du trykker dejen godt ned, så dine müslibarerne vil komme til at hænge ordentlig sammen.
Sæt nu formen i fryseren i cirka en time (eller i køleskabet et par timer), så dejmassen kan blive fast og sammenhængende, inden du udskærer müslibarerne i den ønskede størrelse. Jeg brugte en form på 18x15 cm, som fik 10 müslibarer ud af.
Opbevar dine müslibarer i køleskabet. Derinde burde de kunne holde sig en uges tid og endnu længere, hvis de opbevares i fryseren.