Trænger du til at prøve noget andet end den klassiske italienske/amerikanske/tyrkiske pizza, så bør du prøve den tyske variant, flammkuchen.
Du får opskriften herunder.
Ingrediensliste:
Dejen
- 3 dl vand
- 2 spsk olivenolie
- 100 g tipo 00 mel
- 250 g hvedemel (+ lidt ekstra til æltningen)
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
Fyldet
- 400 g creme fraiche 18 %
- Flagesalt
- Sort, friskkværnet peber, friskkværnet
- 1 knivspids fintrevet muskatnød
- 250 g bacon skåret i tynde strimler
- 2 rødløg skåret i tynde skiver
- 1 håndfuld frisk timian
Fremgangsmåde
Dejen
- Start med at røre tipo 00 mel og hvedemel sammen med bagepulver og salt.
- I en anden skål rører du som det næste vand og olie sammen.
- Til sidst røres melblandingen i lidt efter lidt, indtil dejen kan æltes glat og smidig. Sørg gerne for at ælte dejen grundigt igennem – gerne i op til 10 minutter.
Fyldet og bagningen
- Først tænder du ovnen på højeste varme og lader bagepladerne eller en bage/pizzasten blive i ovnen.
- Så drysser du bordpladen med rigeligt mel og deler dejen i to lige store dele, som rulles meget tyndt ud, så de passer til to bageplader. De to deje placeres på hvert sit stykke bagepapir.
- Nu til fyldet. Først rører du creme fraiche med salt, peber og en knivspids muskatnød. Begge flammkuchen-bunde skal smøres med creme fraicheblandingen, hvorefter løg og bacon fordeles derpå.
- Nu tager du den første brandvarme bageplade ud af ovnen (den anden skal blive i ovnen, da flammkuchen skal bages en ad gangen). Du trækker bagepapiret med den ubagte flammkuchen over på den varme plade, som med det samme sættes i ovnen på højeste rille og bages i 13-16 minutter, eller til skorpen er sprød og lækker. Gentag step 4 med flammkuchen nummer 2.
- Slut af med at drysse med lidt friske timianblade og servér.
Tak til avXperten
Til denne artikel har vi modtaget støtte fra avXperten, hvilket vi gerne vil sige dem tusind tak for. Hos avXperten kan du få alt du brug for ift. AV-udstyr og elektronik, f.eks. en webcam skjuler.