Flutes Til Farten

17/06/2020 15:08
Billede: Canva

Nogle madvarer er bare mere egnet til at blive spist på farten end andre. En af disse fødevarer, der er ekstremt velegnet til at blive indtaget imens man beskæftiger sig med noget andet, er flutes.

Flutes er nemme at spise, nemme at bage, behøver ikke at være kolde og kan altid spises nemt og hurtigt. Man slipper endda for både opvask og svineri bagefter. Nemmere bliver det simpelthen ikke, hvis du spørger os.

Derfor har jeg valgt at dele min bedste opskrift på lækre brød.

Ingredienser til flutes

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 3 spsk olie
  • 1,5 tsk salt
  • ca. 450 g mel
  • 1 æg (sammenpisket æg til pensling)
  • Topping efter smag - f.eks. groft salt, friskkværnet peber og birkes

How-to-bake

  1. Du starter med at hælde den lunede mælk over smuldret gær, olie og salt i dejskålen. Pisk så omtrent det halve af melet i væsken og ælt derefter så meget mel i dejen, som den kan tage.
  2. Lad den hæve i 30 minutter.
  3. Når dejen er hævet færdig, skal den slås ned og deles i 6-8 lige store stykker.
  4. Dernæst formes alle stykker til flutes ved at klappe den ud i en firkant, der rulles stramt sammen, glattes og lægges til overdækket efterhævning i 25 minutter.
  5. Som det sidste skal flutene pensles med æg og have topping på. Giv så hvert brød to dybe, lange snit med en hobbykniv eller en anden meget skarp kniv og stil dem straks i ovnen på øverste rille.
  6. Flutene bag ved 210 grader i cirka 13 minutter, og så er der serveret.

Tak til AvXperten
Vi sender et stort tak til AvXperten, der har støttet denne artikel. Her kan du blandt andet finde ubiquiti unifi.