Vi har taget det spanske koncept tapas under vores lup, og kigget nærmere på, hvordan du kan nyde de lækre og ofte små retter på farten.
Hvad er tapas? Tapas er et spansk koncept, som man ofte nyder, når man tager ud og spiser. Det er ofte en lille tallerken eller skål mad, som man får serveret, ved siden af sin drink, eller sådan opstod det i hvert fald. Hvis det kun var en potion, bliver det i Spanien kaldt en tapa.
Her Hjemme og på engelsk, bruger man kun ordet med S, altså tapas. Det er i flertal, og ofte når man tager ud og spiser tapas, får man mange forskellige små retter. Herhjemme er det især oste-, kød-, og madanretninger med brød og oliven til, men i Spanien kan det være alt muligt.
Tapas kan både være varme og kolde retter. Oversat betyder tapas “låg”, og det siges, at når man fik en lille tallerken serveret til sin drink, stillede man den ofte oven på sin drink for at undgå fluer og myg. Derfor blev det kaldt tapa.
10 populære tapas i Spanien
Den måske mest populære tapasret i Spanien er tortilla. Man kan næsten finde denne lille guldklump alle steder på små caféer, hvor man kan få tapas. Denne ellers simple opskrift har vi desværre ikke taget til os i Danmark endnu, selvom den er lækker, forholdsvis sund og nem at lave og tage med på farten.
Her er 10 gode råd til, hvad du kan bestille, hvis du skal have tapas i Spanien:
- Pincho de tortilla
- Patatas Bravas
- Jamon Serrano
- Queso Manchego
- Olivas
- Calamaris
- Pan Tumaca
- Chorizo
- Gilda
- Huevos Rotos
Er du tæt på havet, og skal du være lidt mere eksotisk? Så kan du eventuelt bestille pulpo, som betyder blæksprutte. Dette kan være utrolig lækkert.
Tapas er en fantastisk ting, og vi er store tilhængere af det her på redaktionen. Hasta luego.
Tak til HotelSpecials
Mangler du et sted at bo, når du er på farten? Vi vil gerne sende et ydmygt tak til HotelSpecials, der via støtte har gjort denne artikel mulig. HotelSpecials sørger for, at du kan finde et lækkert hotel, hvis du skal på et weekendophold eller lignende, når du er væk hjemmefra.