I enhver børnefamilie opstår der mere eller mindre ofte en krise på madpakkefronten. Den ene er det populært med frugt- og grøntsagssnacks og rugbrødsmadder, men så kommer næste, hvor det slet ikke kan spises overhovedet. Sådan skifter det hele tiden, hvorfor man som forældre bliver nødt til at genopfinde måske ikke den dybe talllerken, men så i hvert fald indholdet i den. Mange forældre mangler derfor nye idéer konstant, hvorfor vi her kommer med en: mini bananbrød.
Mini bananbrød (24 stk)
Ingrediensliste
- 2 stk mellemstore bananer
- 2 stk æg
- 2 dl havregryn
- 1,5 dl mælk
- 0,5 tsk vanilje korn
- 1 tsk bagepulver
- 50 g hakket, mørk chokolade (kan undlades)
Fremgangsmåde
- Start med at pulverisere havregryn i en minihakker. De skal ende med at være som groft mel.
- Mos nu begge bananer i en tallerken eller eventuelt i minihakkeren.
- Herefter skal du blande bananmosen sammen med de 2 æg i en skål, hvorefter de resterende ingredienser vendes i blandingen.
- Blandingen sætter du i køleskabet, hvor den skal køle i 30 minutter.
- Ovnen tændes på 180 grader, hvis det er en varmluftsovn og 200 grader, hvis det er en almindelig ovn.
- Kom dejen i små forme. Vi anbefaler en silikoneform med 24 huller, der omtrent måler 3X3 cm hver især.
- Bag til sidst dine mini bananbrød i 20 minutter, og så har du 24 lækre hapsere til madpakken. Velbekomme!