Liste: Verdens ældste Fastfood-restauranter

16/08/2019 08:51
Billede: Canva

Er du i humør til en god omgang fastfood nostalgi? Så får du her en liste over, hvor du kan besøge de ældste fastfood restauranter i hele verden. Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at samtlige af de ældste fastfood restauranter ligger i USA.

Selvom vi her på redaktionen ikke mener, at man behøver flere grunde til at besøge en af de nedenstående restauranter, så kan du ikke desto mindre begrunde besøget med, at det er en kulturel oplevelse -og et måltid.

McDonalds

Mcdonalds er ikke alene verdens største fastfoodkæde, det er også en af de ældste, den har nemlig hele 77 år gammel. Den første restaurant åbnede altså tilbage i 1940, hvor brødrene Dick & Maurice åbnede “Mcdonalds Bar-B-Q”. Lokationen hed dengang 1398 North E Street, San Bernadino, Californien.

Lokationen fungerer desværre ikke længere som en restaurant, men derimod et museum, der ikke engang ejes af Mcdonalds. Vil du besøge den ældste Mcdonalds, der stadig er i drift, så skal du besøge 10207 Lakewood Boulevard, Florcence Avenue, Downey. Denne restaurant åbnede i 1953, og var på daværende tidspunkt restaurant nr. 2.

Burger King

Burger King hed oprindeligt ikke Burger King, men “Insta Burger”. “Insta Burger” åbnede deres første restaurant på adressen 7146 Beach Boulevard, Jacksonville, Floria. Denne lokation fungerer den dag i stadig, nu under navnet Burger King, og kan altså fungere som et måltid og historisk udflugt.

Fun fact: Burger King var den første fastfood kæde, der åbnede i Danmark.

Pizza Hut

Brødrene Dan og Franky åbnede tilbage i 1958 en pizza-restaurant, der åbnede nær universitetet Wichita State. Det var i øvrigt også der, hvor de to brødre studerede samtidig. I 1985 rykkede restauranten helt ind i campus, men er desværre ikke længere i drift som restaurant, men derimod som et museum.

Dunkin Donuts

Den første Dunkin Donut butik åbnede helt tilbage i 1950 i Massachussetts, nærmere bestemt på adressen 543 Southern Artery, Quincy. Kæden er siden da blevet udvidet til mere end 12.000 restauranter, der er spredt ud over 36 forskellige lande, heriblandt også Danmark.

Hooters

Hooters er efterhånden mere kendt for at have flotte servitricer, end den mad, de serverer. Den første restaurant åbnede tilbage i 1983 på adressen 2800 Gulf-to-Bay Boulevard, Clearwater, Florida.

Tak til iBob.dk
Tak til iBob.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos iBob kan du blandt andet købe kontorartikler.