I dette indlæg får du vores bud på lækre pirogger med kylling som passer perfekt til madpakken eller som en god snack.
Ingredienser:
- 25g gær
- 4 dl vand
- 0.5 spsk sukker
- 0.5 spsk salt
- 750g hvedemel
- 50g smør
- Kylling i passende mængde(mellem 400-600 gram minimum)
- Buko eller anden foretrukken hvidløgsost
- Porre
- Pisket æg til pensling
Fremgangsmåde:
- Start med at smuldr gæren i en skål og tilføj lunkent vand for at opløse gæret.
- Rør sukker og salt i og tilsæt smør.
- Tilsæt hvedemel lidt af gangen indtil du får en blød og smidig dej.
- Lad dejen hæve under et viskestykke i ca. 45-60 minutter.
- Rul dejen ud på et bord på et lag af mel og skær cirkler ud af dejen i passende størrelser afhængig af din mængde kylling.
- Læg fyldet på i form af kylling, porre og hvidløgsost, husk at dit kylling gerne skal være forstegt en smule inden for at sikre at det er helt gennemstegt efter bagning.
- Luk cirklen af dej om fyldet og luk den tæt ved at bruge en gaffel hele vejen rundt i kanten.
- Lad dem hæve i ca. 20-30 minutter mere og sæt dem derefter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.
- Bag dine pirogger 10-12 minutter indtil de er gyldenbrune og server dem straks herefter, eller frys dem ned til senere brug.
- Velbekomme!
Tak for støtten
Til sidst vil vi gerne takke Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. I Illums Bolighus finder du b.la. De flotte Kay Bojesen produkter.