Du har garanteret allerede en mikrobølgeovn, men hvis du er ligesom de fleste, så bruger du den ikke til andet end at varme rester og lave popcorn. Det er egentlig synd, for en mikrobølgeovn kan så uendeligt mere mere end bare de to ting. Herunder giver vi dig 12 geniale madstips til mikrobølgeovnen, så du kan få den fulde glæde ud af denne drønsmarte opfindelse.
#1 En meganem kage
Tænk sig, bare tre ingredienser og 55 sekunder i mikroovnen; et æg, 50 g flormelis og 1-2 spsk kakaopulver. Det kan ganske enkelt ikke blive lettere og lækrere.
#2 Glutenfrit brød på mindre end 2 minutter
Hæld brødblandingen i en form og varm den så i mikrobølgeovnen i blot 90 sekunder, hvorefter der er serveret. Konsistensen er selvfølgelig ikke som brød fra ovnen, men alligevel … 90 sekunder, det er da imponerende!
#3 Chips på ingen tid
Skær nogle Tortilla-pandekager i mundrette trekantstykker og læg dem på en tallerken med krydderier. Sæt tallerkenen i mikrobølgeovnen i 30 sekunder, vend dem og giv dem 30 sekunder mere, hvorefter du har friske chips.
#4 Dampet fisk
Top din fisk med en krydret dip og kom den på en tallerken. Dæk til med husholdningsfilm, der tåler mikroovn, og giv den 3,5 minutter. Du har nu damptilberedt din fisk.
#5 Langtidsholdbare, syltede agurker
Du skal bruge eddike, sukker, agurker, løg og krydderier. Giv hele blandingen i 6-10 minutter i mikrobølgeovnen, hvor du du tager den ud og omrører blandingen et par gange undervejs. Når løgene er gennemsigtige, er du færdig.
#6 Slut med stenhårdt puddersukker
Kom dit hårde puddersukker i et ovnfast fad og stil en kop vand ved siden af fadet i mikrobølgeovnen. Lad den køre i 10-20 sekunder, og så er puddersukkeret endnu en gang blødt, som dengang du købte det..
#7 Rist dine nødder i mikrobølgeovnen
På grund af den høje fedtindhold i nødder, kan de være besværlige at riste på komfuret eller i ovnen. Giv dem i 30 sekunder i mikrobølgeovnen og bliv forbløffet over, hvor godt det virker.
#8 Rist friske brødkrummer
Fordel dine brødkrummer ud på en tallerken, som du sætter i mikrobølgeovnen. Lad den køre for fuld styrke i 2-3 minutter, men stop og rør lidt rundt i krummerne hvert minut.
#9 Tør urter i mikrobølgeovnen
Læg dine friske urter mellem to stykker køkkenrulle, hvorefter du giver dem 30 sekunder i mikrobølgeovnen. Urterne er nu tørrede, og hvis du opbevarer dem i en lufttæt beholder, vil du altid have friske krydderurter til maden.
#10 Spar dine tårer
Begge ender skal skæres af løget, hvorefter det skal have 30 sekunder i mikrobølgeovnen. Løget vil smage, ligesom det plejer, men enzymerne og saften som giver tårer er fjernet. Nu kan du med lethed snitte eller hakke dine løg.
#11 Gør det nemmere at pille hvidløgene
Giv en hvidløgsklynge 20 sekunder i mikroovnen, hvorefter det nemt glider ud af skallen og er klar til at blive skåret.
#12 Lad safterne flyde
10 sekunder i mikroovnen inden presning gør, at du får meget mere saft ud af citroner og limefrugter.
Tak til Curvii
Denne artikel er blevet lavet med hjælp og støtte fra de søde folk fra Curvii.dk. Curvii er en webshop for kurvede kvinder, som forhandler de lækreste designertøj, bl.a. Zizzi bukser.