Sådan Genkender Du En Sund Færdigrret

20/12/2018 14:15
Billede: Pixabay

Der findes adskillige nærende færdigretter. Der findes dog også en masse rigtig usunde færdigretter. Hvis du er i tvivl om, hvordan du kan genkende en sund færdigret, får du her et par tips.

Bare fordi man spiser færdigretter, betyder det ikke, at man lever usundt. Der findes adskillige sunde færdigretter, men hvordan gennemskuer man lige, hvilke der er sunde, og hvilke der ikke er.

Det får du hjælp til herunder.

Vær opmærksom på disse områder

  • Varedeklaration

Du bliver naturligvis klogere på, hvorvidt færdigretten er sund eller ej ved at kigge på, hvad der rent faktisk er i den. Her vil du både kunne se ingredienser, e-numre, kalorier, fedt og så videre. Det kan også godt betale sig at gå efter de færdigretter med nøglehulsmærket.

  • Er der substans i maden?

Det er ikke altid, at man kan vurdere det, når man står med pakken i hånden, men du kan i hvert fald vurdere det, når du spiser en færdigret. Er der substans i retten, eller er det en tynd omgang med en masse tomme kalorier?

Mad med substans mætter. Hvis du er i tvivl om, hvilke ingredienser der mætter, så er en række eksempler grove grøntsager, kartofler, ris, bønner og linser. Fuldkorn plejer også at være garant for en god mæthedsfornemmelse, så gå gerne efter færdigretter, der indeholder en eller flere af de ingredienser-

  • Kød er lækkert, men undgå for meget af det

Du bør ikke udelukkende spise færdigretter med kød. Det skyldes, at du har brug for en varieret kost. Lad derfor meget gerne nogle af dine måltider være fiske- vegeratretter.