Sådan Spiser Du Sundere På Farten

14/03/2019 12:09
Billede: Pexels

Hvis du er en af de utroligt mange mennesker, hvis hverdag i høj grad foregår på farten, ved du sikkert, at det kan være svært at finde ordentlig og sund mad. Selvom de fleste tankstationer i dag byder på mere end bare hotdogs og pølsehorn, er det ikke altid, at alternativerne trækker.

Til at få en sundere hverdag og kost på farten, får du her 3 gode råd til netop dette.

Planlægning

Hvis du vil have en sundere hverdag på farten, er det vigtigt, at man laver en smule planlægning i forhold til sine måltider. Dette indebærer, at man får noget god og sund mad med hjemmefra. Helst noget, der ikke kræver et køleskab.

En god måde at gøre dette på er, at man et par gange i ugen bruger noget af sin aften på at skære og/eller skrælle nogle grøntsager, man kan spise som snacks. Man kan evt. “dubbe” dem med citron, så de holder bedre.

Skær ned på brød

Mange er af den opfattelse, at man ikke kan blive ordentligt mæt af grøntsager alene. Derfor tyr mange til også at tage en bolle eller to med i bilen. Men, det er altså en stor misforståelse, at grøntsager ikke kan mætte alene.

Grøntsager indeholder utroligt få kalorier, hvilket gør at man kan få relativt store mængder mad i et enkelt måltid, uden at få flere kalorier. Giv det et forsøg. Mon ikke, du bliver mæt, selvom du måske ikke tror det.

Sulten for sjov

De fleste har oplevet at være på farten, og pludselig få lyst til noget sødt. Hvor ens første indskydelse ofte er at stoppe på den næste tank og købe en pose slik eller en chokoladebar, er der altså alternativer, der er langt sundere for dig.

Her kan det være en rigtig gode idé at tage en pose nødder med på farten. Dette kan være alt fra hasselnøder, mandler eller helt andre former for nødder. Hvis man syntes, at nødder i sig selv bliver for kedelige, kan man riste og salte dem.

Nødder er fyldt med gode næringsstoffer, og kan ofte stille den være trang efter noget sødt.

Alternativt kan du også forsøge dig med at lave dine egne müslibarer, hvor du både kan lave dem sunde, samtidig med at du tilpasser dem til dine præferencer-

Hvis du falder i

Skulle det alligevel ske, at du kommer afsted uden hverken snacks eller madpakke, og du bliver nødt til at holde ind ved en tank eller lignende, kan du altså stadig holde den sunde stil.

Langt de fleste steder tilbyder i dag et fint udvalg af sunde salater og sandwiches, der oven i købet kan være overraskende lækre.

Tak til Net2Kompagniet
Tak til Net2Kompagniet for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Net2Kompagnier leverer og monterer blandt andet plast vinduer.