Top 5 Over Danskernes Aftensmad: Vi Elsker Mad På Farten

17/04/2019 15:14
Billede: Pixabay

Vi danskere er helt vilde med mad, som kan tilberedes hurtigt og/eller spises på farten. Vi er som folkefærd superduper arbejdsomme og laver noget vigtig og fornuftigt hele tiden, hvilket dog også resulterer i, at vi har travlt, er stressede og kun i ringe grad har tid til at og lave mad. Det er uden tvivl den altoverskyggende årsag til, at vi vælger den hurtige og nemme løsning rigtig tit - faktisk er det en stadig stigende andel af danskerne, som siger, at de bruger mindre end 15 minutter på at lave mad.

Læser du med videre herunder, kan du finde ud af, hvilke 5 retter som vi danskere oftest får til aftensmad. Vi garanterer at du kender dem alle sammen, og mon ikke nogle af dem også er på din madplan derhjemme i denne uge.

#5 Sandwich

Nr. 5 på listen er sandwich, som om noget er hurtig mad og god at have med på farten. Det er nok også en populær spise, fordi den både kan laves som en sund variant og ligeledes usund med masser af ost, dressing, etc.

#4 Bøf med tilbehør

Her har vi en af de mere klassiske retter, som er forholdsvis hurtig at lave, men som ikke rigtigt fungerer som mad på farten. Bøffen skal steges og tilbehøret tilberedes, så med denne ret tager vi os stadig lidt tid til at lave mad.

#3 Pizza

Et legitimt svar på spørgsmålet “Hvad er din livret” må snart være “Just-Eat”. En pizza bestilt, betalt og spist på et og samme sted, nemlig i sofaen, er efterhånden blevet danskernes tredje mest foretrukne aftensmad. Her er der virkelig tale om mad på farten og også i en fart, hvilket er meget tiltalende for os travle danskere.

#2 Kylling med kartofler og grøntsager

Heldigvis har denne sunde og gode aftensmad, som også kræver en smule tilberedningstid i køkkenet, sneget sig helt op på andenpladsen over de mest populære retter at spise til aftensmad. Det er et tegn på, at vi dog alligevel finder tiden til at kokkerere et sund og nærende måltid mad.

#1 Rugbrød med pålæg

Nr. 1 på listen er dog den hurtigste løsning af dem alle; rugbrød med pålæg. Du kigger bare ind i køleskabet og napper det nærmeste pålæg, og så er du kørende. Ikke nødvendigvis det mest spændende måltid, man får med denne mulighed, men det er ganske sundt, billigt og nemt at gribe i farten.

Tak til Moodings

Denne artikel er blevet skrevet i samarbejde med Moodings, som er en online møbelforhandler. Mangler du den helt perfekte stol at sidde og spise din aftensmad på, så tag et kig på Moodings store udvalg af FDB stole.